Huisdokter Online

Jij wilt toch ook een gezond gebit hebben? Een gebit zonder gaatjes, ontstoken tandvlees en een slecht adem. Een gezond gebit draagt bij aan het zelfvertrouwen. Je wilt natuurlijk dat je gebit er zo lang mogelijk mooi en gezond uitziet! Heb jij ook last van een vieze smaak in je mond? Dan kun je met deze tips houd je een gezond gebit en voorkom je een vieze smaak in de mond.  

Tandenpoetsen 

Tandenpoetsen klinkt logisch, maar wordt nog vaak onderschat. Veel mensen vergeten hun tanden goed en regelmatig te poetsen. Zo is het raadzaam om twee keer per dag je tanden te poetsen. Belangrijk is dat je hierbij je gehele gebit goed meeneemt en niet gedeelten overslaat. Er zijn veel verschillende soorten tandpasta op de markt. Het is belangrijk dat je kiest voor tandpasta met fluoride. Fluoride voorkomt tandbederf. 

Flossen 

Naast regelmatig tandenpoetsen is het flossen van de tanden ook erg belangrijk. Met flossen haal je etensresten tussen je tanden weg waar je met een tandenborstel niet bij kunt. Door dagelijks te flossen met een houten tandenstoker voorkom je ontstekingen in het tandvlees. 

Mondwater 

Ook mondwater draagt bij aan een gezond gebit en frisse adem. Mondwater kan helpen om de vieze smaak te verhelpen. Mondwater helpt om vieze bacteriën te bestrijden en vermindert ook de slechte adem. Gebruik mondwater vooral vlak voor het slapen gaan voor een frisse smaak in je mond.  

Tandarts en mondhygiënist 

 Door regelmatig op controle te gaan bij een tandarts en mondhygiënist zorg je dat je gebit gezond blijft. Professionals als een tandarts en mondhygiënist kunnen tandplak verwijderen en ontstekingen en gaatjes tijdig herkennen om zo erger te voorkomen.  

Eten en drinken 

Wat je eet en drinkt heeft veel invloed op je gebit. Hoewel zoet eten en drinken als gebak en frisdrank lekker is, kan het ook slecht zijn voor je gebit. Eet of drink je regelmatig zoete, ongezonde dingen? Dan heb je meer kans op tandplak en uiteindelijk gaatjes. Let dus goed op wat je eet en drinkt.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *