Wanneer we ouder worden zullen we te maken krijgen met verschillende lichamelijke ongemakken. Zo wordt traplopen bijvoorbeeld steeds moeilijker, verlies je kracht in de handen waardoor je soms iets niet meer kunt openmaken, maar ook kan het zijn dat je moeilijk op kunt staan nadat je op de bank hebt gezeten. Misschien heb je het zelf al eens ervaren of heb je het kunnen zien bij anderen. Om zo sterk mogelijk te blijven op latere leeftijd, is het belangrijk dat je een aantal punten wat extra aandacht geeft. De twee belangrijkste is zorgen dat je genoeg beweegt en dat je gezond eet. Heb je toch ergens last van? Maak dan een afspraak bij fysiotherapie maastricht of stad naar keuze.

Een gezond eetpatroon

Eén van de belangrijkste dingen in het lichaam zijn de spieren. Het is daarom belangrijk om deze sterk te houden. Daar kun je onder andere voor zorgen met beweging waar we het straks over gaan hebben, maar ook door gezond te eten. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat je voldoende groente en fruit moet eten, maar willen het wel hebben over eiwitten. Eiwitten zorgt ervoor dat je spieren sterk blijven. Zorg daarom dat je regelmatig eiwitrijke voedingsmiddelen eet. Dat is onder andere te vinden in vlees, vis maar ook eieren en noten.

Zorg voor voldoende beweging

Beweging is misschien nog wel belangrijker. Het is van belang dat je iedere dag iets aan beweging doet. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een kleine wandeling, strekken of iets in die richting. Ook het huishouden valt hier onder. Indien mogelijk wordt het aangeraden om twee tot drie keer per week oefeningen te doen die ervoor zorgen dat jouw spieren sterker worden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan oefeningen met gewichten, maar het kan ook simpeler. Wat dacht je bijvoorbeeld van traplopen? Enorm goed voor de beenspieren. Ook opstaan uit de stoel is een optie. Als je niet goed weet welke oefeningen het beste bij jou past, neem dan contact op met de fysio. Ze kunnen je voorzien van passend advies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *