Een reikibehandeling is een vorm van alternatieve geneeskunde. Het helpt vaak om spanningen op geestelijk en emotioneel gebied te verwijderen. Daarnaast helpt een reikibehandeling ook bij het helen van een lichaam. Een reikibehandeling wordt ook wel een energiebehandeling genoemd. Als mensen een reikibehandeling geven sturen ze hun energie naar je lichaam. Maar waar is een reikibehandeling goed voor? In dit artikel kom je er meer over te weten.

Zo werkt het

Bij een reikibehandeling gaat de patiënt vaak op een comfortabele manier liggen. Vervolgens plaatst de reiki behandelaar zijn handen op of boven het lichaam van de patiënt. De beoefenaar stelt zich vervolgens voor dat hij universele levensenergie naar de patiënt stuurt. Het is erg belangrijk dat de patiënt zich ontspannen voelt, zodat hij de energie makkelijk kan accepteren. Meestal duren de behandeling ongeveer een uur per keer. Op Zoma-opleidingen.nl worden goede opleidingen aangeboden om een reiki behandelaar te worden.

Veel positieve resultaten

Alhoewel er geen wetenschappelijke bewijzen zijn dat een reiki behandeling daadwerkelijk werkt. Zijn er toch veel positieve resultaten behaald met deze vorm van alternatieve geneeskunde. Zo voelen patiënten vaak een vermindering van pijn, minder stress en angst en een flinke verbetering van de stemming.

Verschillende technieken

Er zijn ontzettend veel verschillende technieken om een reiki behandeling uit te voeren. Zo kunnen de handen van de behandelaar worden geplaatst op specifieke energiecentra van de patiënt, hierdoor kan de kracht van de energie op heel nauwkeurige plekken worden geplaatst. Ook kunnen de handen bewogen worden over het lichaam voor een verspreiding van de energie.

Informeer je arts!

Een reiki behandeling wordt regelmatig gebruikt als aanvulling op andere behandelingen. Meestal is een reiki behandeling ongevaarlijk. Als je echter een medische aandoening hebt, is het verstandig om eerst een arts te raadplegen voordat je de behandeling ondergaat. Zo voorkom je namelijk verschillende vervelende lichamelijke klachten.

Training

Er zijn verschillende soorten reiki behandelaars. Zo zijn er heel ervaren experts en mensen die net beginnen. Toch heeft elke reiki behandelaar een goede opleiding gevolgd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je wordt behandeld door iemand die helemaal niet weet wat hij doet. Een reiki behandeling zorgt dus voor veel soorten positieve resultaten, het is echter wel belangrijk om van tevoren je arts te informeren. Iedere behandelaar heeft de juiste ervaring, het is dus niet nodig om bang te zijn voor onkundigheid van de behandelaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *