Bodytec is vandaag de dag helemaal hot! Het is een goed alternatief voor uren zwoegen in de sportschool, omdat een sessie slechts 20 minuten duurt. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je een volle agenda hebt. Meer weten over bodytec? We geven antwoord op een aantal belangrijke vragen.

Mag ik voor de training iets eten?

Als je een bodytec training gepland hebt staan is het belangrijk dat je van te voren goed hebt gegeten. Zo beschikt het lichaam over energie die jij lekker in de work-out kunt stoppen. Het is wel van groot belang dat je een maaltijd niet vlak voor de training nuttigt. Er moet zeker minimaal twee uur tussen zitten. Zeker als het een wat grotere maaltijd betreft.

Na de training wordt het aangeraden om iets te nuttigen dat eiwitrijk is. Zo geef je je spieren een boost om sneller te kunnen herstellen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een eiwitshake.

Geldt er een minimumleeftijd voor bodytec?

Er is geen wettelijke minimumleeftijd dat aangeeft wanneer je mag meedoen met een bodytec training. Het wordt echter wel sterk geadviseerd om pas te beginnen met fitness oefeningen wanneer je minimaal 16 jaar oud bent. Sommige geven bodytec trainingen alleen aan volwassenen.

Ik heb hartklachten, is bodytec voor mij geschikt?

Een bodytec training is volkomen veilig, ook wanneer je hartklachten hebt. Het is zelfs afkomstig uit de revalidatie. Voor de zekerheid is het natuurlijk altijd verstandig om contact op te nemen met je behandelend arts om te vragen of bodytec voor jouw geschikt is.

Wanneer mag ik een work-out doen na de bevalling?

Er is geen termijn dat vertelt wanneer je weer veilig een bodytec workout kunt doen na je bevalling. Het is vooral belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Deze zal aangeven wanneer het er klaar voor is. Je kunt natuurlijk bij twijfel ook om advies vragen bij je huisarts of verloskundige.

Werkt bodytec voor rugklachten?

Er zijn meerdere wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat bodytec training een positief effect heeft op rugklachten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je gaat sporten onder goede begeleiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *